Kış’ın, Her Yaşın ve Mevsimin Giysi Modası DeriKış’ın, Her Yaşın ve Mevsimin Giysi Modası Deri Deri konfeksiyon ürünleri giyimde nostaljik takılan, deri ceketi veya deri montu kendinin tarzı olarak görenlerin hale en popüler moda giysileri. Kış gelince deri bir başka tercih sebebi. Mesala bir deri mont; su, yağmur, kar, rüzgâr, soğuk geçirmediği gibi, hele içine bir de sıcak tutan astar veya elyaf dikilirse sizin için seyyar soba vazifesi de görebilir. Hatta bazıları deri için kurşun geçirmez deseler bile siz siz olun asla böyle bir şeyi denemeyin. Belki saçmayı geçirmeyebilir. Deride bay bayan, genç yaşlı fark etmiyor. 5 yaşından 95 yaşına kadar herkese göre deriden moda giyecekler bulabilirsiniz. Deri hep dillerdedir, ayakkabıda deri, hem de hakikisini ararız, kemerde deri orijinalini isteriz. Derinin orijinali de orijinal fiyatadır, çoğumuzun cebini yakar. Deri alırken çoğu zaman insanların cebinde akrep bulunur, elini cebine atamaz ve deri ceketi de alamaz. Ancak Arnavutluk kökenli ve Arnavut asıllı, 1979 dan beri Gönen Yüzüncüyıl mahallesinde deri işiyle uğraşan Erol Bozdağ’a göre deriden insan için giysiler tasarlamak, dikmek ve pazarlamak da ayrı bir hobi haline gelmiş. Deri; Erol Bozdağ için bir şiir yazmak, proje tasarlamak ve onu hamur gibi yoğurarak ortaya bir sanat şaheseri çıkarmak gibi bir şey. Erol Bozdağ diyor ki“ 1979 dan beri deri konfeksiyon ürünlerimiz Gönen’de ve Tabiiki Türkiye de Bir Marka Olmuştur. Yurdun farklı yörelerinde çok özel müşterilerimiz var. İmalattan halka satış yapıyoruz. Koyun Derisi, Kuzu Derisi, Dana Derisinden her yaşa ve modaya uygun tasarımlarımız bulunuyor. Napa - Zig- Süet- Nubuk Deri Çeşitlerimizle, Mont- Ceket- Kaban- Yelek- Çocuk Mont ve Bayan Çeşitleriyle aynı zamanda Kalite ve Uygun Fiyatlar ile, Yüzüncü Yıl Mahallesinde,Pazar Yeri Karşısında, Şhovromumuz da Hizmetinizdeyiz. Siparişle aynı gün içinde Türkiye’nin ve Dünyanın her yerine kargo ile gönderiyoruz” Diyor. İletişim: Erol Bozdağ 05324257216 0266.7622887 100 Yıl Mah. Pazar Yeri karşısı no:5 Gönen Balıkesir
TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜNDE DURUM
Türklerin dericiliğe başlamaları kaynaklara göre, 12. yüzyıla kadar gitmektedir . Köklü bir tarihsel geçmişe sahip olan deri ve deri sanayinin 1970’lerden itibaren Ülkemiz de önemi giderek artmıştır. Sektör 1980’den sonra dışa açılma politikalarının da desteği ile çok hızlı bir gelişim göstermiştir
1990’lı yıllarda doğu bloğunun dağılması sonrasında bu ülkelerden gelen yoğun talep, sektörün itici gücü olmuş ve sektörü yatırıma yönlendirmiş, yatırımlarla büyük bir üretim kapasitesine ulaşılmıştır. Ancak 1997 yılı Asya ve 1998 yılında Rusya’da çıkan ekonomik krizden sektör çok ciddi zarar görmüş, üretimi ve ihracatı azalmıştır. 2000 yılında iç talebe bağlı bir üretim artışı yaşanmış ise de 2001 yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle gerilemiştir. 2002- 2003 yıllarında üretim tekrar artış eğilimi göstermiş, ancak bu artış eğilimi 2004 ‘de kendini devam ettirememiştir. Sektör yaşamış olduğu bu olumsuzluklara rağmen üretim , ihracat, istihdam değerleri ile Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Sektörün GSMH içindeki payı % 1, imalat sanayi içindeki payı % 2,3 ve toplam kayıtlı sanayi istihdamı içindeki payı ise % 1,5’dir.
Sektör hammaddesinin büyük bir kısmını yurtdışından tedarik eden, işledikten sonra katma değeri yüksek ürünler ihrac eden bir yapıya sahiptir.
Türk deri işleme sanayi ilerlemiş teknolojik altyapısı, çevreye duyarlı bir üretim anlayışıyla Dünyanın sayılı kapasiteleri arasında yer almakta olup, üretim kapasitesi açısından Avrupa’da İtalya ve İspanya’dan sonra ücüncü sırada yeralmaktadır.
Türkiye’de , toplam 13 adet Deri Organize Sanayi Bölgesi faaliyet göstermekte olup, sektör ağırlıklı olarak Marmara ve Ege Bölgesi’nde yoğunlaşmıştır. Türkiye genelinde ihracata yönelik üretim yapan 3.000’nin üzerinde imalatçı firma bulunmaktadır.
Kalitesi, esnek üretim yapısı ile Türkiye en önemli deri giyim üreticisi ülkeler arasında ilk sıralarda yeralmaktadır. Dünyada üretilen deri giyimin % 1,2’si Türkiye’de gerçekleştirimektedir.
Türkiye kürk giyim eşyası üretim kalitesi bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yeralmaktadır.
Ayakkabı üretiminde büyük bir tecrübesi olan Türkiye dünyanın 11. en büyük üreticisi konumundadır.
|
2326 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |